• Flexi - za zdrave zglobove

Zglobovi su mjesta gdje se kosti susreću s dopuštenim pokretom. Za njihovo pravilno funkcioniranje potrebni su im zdrave hrskavice, sinovijalna tekućina i pravilna veza mišića s tetivama. Hrskavice igraju važnu ulogu, jer njihova disfunkcija vodi do reumatskih bolesti. S godinama, hrskavice se istroše i zglobovi prestaju pravilno funkcionirati. To uzrokuje pojavu bolova, krutosti i s vremenom dovodi do smanjenosti pokreta.

Izuzevši dob, naši životni stilovi su drugi čimbenici koji utječu na stanje zglobova. Tjelovježba se uvijek preporuča, no neki sportovi ili napori tijekom svakodnevnog prakticiranja mogu preopteretiti zglobove baš kao dizanje teških utega, hodanje na visokim petama ili prekomjerna tjelesna težina. Dodatno, stres vodi do sužavanja leđnih mišića i kao rezultat tome noge dobivaju premalu količinu kisika te tako dolazi od bolova u zglobovima.    

Da bi se zglobovi održali u zdravoj formi, pravilna tjelovježba, prehrana bogata kalcijem, vitamini D, B i C mogu dobro poslužiti u tome. Ali da bi se spriječilo propadanje i oštećenja hrskavice, važno je koristiti pravilne dodatke prehrani. TIENS Flexi kombinira biokemijske spojeve (glukozamin, kondritin, hijaluroska kiselina) sa sastojcima koji se uzimaju iz prirode i tradicionalne kineske medicine (brazilska gljiva, vražja kandža, kurkuma). Ova kombinacija može ojačati zglobove i pomoći pri ublažavanju upala. 

Vraća pokretljivost zglobova

Dodatak sadrži brazilsku gljivu (Agaricus blazei Murill). Ova dragocjena medicinska gljiva se može naći na raličitim područjima svijeta: u Kini, na Tajvanu, u Japanu, Brazilu. Ovu gljivu prvi puta je 1945. godine opisao engleski mikolog William A. Murrill. Tek su 1970 – te, znanstvenici koji su istraživali učestalost oboljevanja od određenih bolesti populacije Brazila, otkrili da narod koji živi u području Sao Paula rjeđe oboljeva. Njihova prehrana je sadržavala brazilske gljive.    

Ova gljiva je izvor mnogo minerala (kalija, fosfora, magnezija, kalcija, željeza), vitamina (B1, B2).  This fungus is a source of many minerals (potassium, phosphorus, magnesium, calcium, iron), vitamins (B1, B2). Također sadrži nikotinsku kiselinu i bioaktivne polisaharide poput beta glukana, koji stimuliraju imunitet. Bogatstvo vrijednih sastojaka je razlog zbog kojeg se misli da brazilska gljiva djeluje protiv upala, da ojačava svezu kosti sa zglobovima i da ima svojstva koja ublažavaju reumu.

Još jedan sastojak ovog preparata – vražja kandža (Harpagophytum procumbens)  je biljka koja potječe iz Afrike. Sadrži iridijeve spojeve, na primjer harpagoside i harpagide, kao i flavonoide, fenolne kiseline i brojne druge terapeutske sastojke. Farmakološka istraživanja su potvrdila korisna svojstva ove biljke: ublažava upale, artritis i reume.

Zauzvrat, kurkuma, također poznata kao Indijski šafran, u Europi je poznat samo kao orijentalni začin. Azijati ga koriste tisućama godina u tradicionalnoj medicini, na primjer protiv nadutosti. To je snažan antioksidans, nekoliko puta snažniji od vitamina E. Kurkuma sadrži više od stotinjak aktivnih tvari. Najdragocjenije tvari su kurkumin i njegovi derivati zvani kurkuminoidi. Sadrže snažna antivirusna, antibakterijska i svojstva protiv gljivica. Kurkuma je u tradicionalnoj medicini smatrana kao agent koji poboljšava protok žuči, sprječava upale i ublažava simptome reumatskog artritisa.

Flexi TIENS preparat sadrži glukozamin, kondritin, hijalurosku kiselinu. Prvi sastojak, glukozamin, je nužan za kemijsku sintezu spojeva koji tvore hrskavicu, i bez njega bi obnova sinovijalne tekućine bila nemoguća. Nakon dobi od 50 godina, organizam gubi mogućnost da gas sam proizvodi pa se zbog toga njegovi nedostaci trebaju nadoknaditi. Kondritin popunjava prostore između stanica u vezivna tkiva, gdje hijaluronska kiselina osigurava pravilnu viskoznost sinovijalne tekućine.

Učinci Tiens Flexi

  • može imati pozitivne učinke na zglobove omogućavajući aktivan životni stil bez obzira na dob
  • pomaže ublažiti simptome uzrokovane pretjeranim naprezanjem zglobova
  • pomaže zaštititi hrskavicu
  • sprječava i liječi upale zglobova
  • pojačava fleksibilnost zglobova i sprječava tzv. jutarnja ukočenja zglobova
  • pomaže smanjiti simptome reumatskog artritisa.


Preparat se posebno preporuča osobama čiji su zglobovi i mišići izloženi velikim naporima uzrokovanim pretjeranom fizičkom aktivnošću, sportom, fizičkim radom ili pretilosti. Upotreba dodatka se također preporuča i starijim ljudima.

Sastav: Glukozamine, Chondroitin (morski), Hijaluronska kiselina, Agaricus Blazei, Kurkuma, Đavolja kandža

Pakiranje:
60 kapsula
Način primjene:  1 tableta dva puta dnevno, po mogućnosti ujutro i navečer.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
    Loše           Dobro
Captcha

Flexi - za zdrave zglobove

  • Proizvođač: Tiens
  • Šifra proizvoda: ODM3
  • Raspoloživost: Nije raspoloživo
  • 449,00 kn
  Slični proizvodi

Cink - za jači imunitet

Cink - za jači imunitet

Cink je jedan od najznačajnijih minerala za naše tijelo. Cink je mineral koji se u organizmu nalazi ..

152,80 kn

Super kalcij u prahu - za zdrave kosti

Super kalcij u prahu - za zdrave kosti

Kalcij je kemijski element neophodan za život. Odgovoran je za mnoge funkcije našeg tijela, poput zg..

234,40 kn

Oznake: flexi, zglobovi, tetive, hrskavica, brazilska gljiva, kurkuma, vražja kandža