Hidrogenizirana voda: Pijte za bolje zdravlje

Hidrogenizirana voda: Pijte za bolje zdravlje

Poduzetnik u svojim 60-im izvještava da je od kada je počeo piti hidrogeniziranu vodu, ima više energije i da je njegova memorija oštrija nego ikad. Trkačica kaže da je poboljšala svoju izdržljivost i san, a ima manje bolove.

Kći žene s Alzheimerovom bolešću primijetila je rapidna poboljšanja u sposobnosti svoje majke da zapamti imena i događaje, a sada ona obavlja aktivnosti poput tuširanja bez ičije pomoći i "povratak natrag u onu staru."

Mladić se probudio iz tromjesečne kome nakon motociklističke nasreće sa strašnom prognozom teške kognitivnosti, poteškoćama u govoru i kretanju. Hidrogenizirana voda preokrenula je njegov oporavak, i danas se vratio i radi kao fitness instruktor.

Bolesnici s Parkinsonovom bolešću koji su pili hidrogeniziranu vodu u placebokontroliranom kliničkom ispitivanju, imali su značajna poboljšanja u svojim simptomima, dok se placebo skupina pogoršala. A u pilot istraživanju kod ljudi s reumatoidnim artritisom, uzrokovalo je značajno smanjenje bolova u zglobovima i oteklinama.

Ako mislite da ovo zvuči predobro da bi bilo istinito, shvaćam. To je ono što sam i ja isprva mislio. Ali što sam dublje zaronio u stotine znanstvenih radova koji ispituju učinke hidrogenizirane terapije, koji se još nazivaju terapija molekularnog vodika ili H2 terapije, na desetke zdravstvenih izazova, više sam uvjeren da je to istinit znanstveni proboj.

Što je molekularni vodik?

Vodik, #1 u periodnom sustavu elemenata, je najjednostavniji i najlakši element koji se sastoji od samo jednog elektrona i jednog protona. To je ujedno i najzastupljeniji element u svemiru, skup zvijezda, maglica, i plin divovskih planeta poput Jupitera i Saturna.

Na Zemlji, međutim, vodik rijetko postoji u molekularnom obliku. Vodik kao plin (u daljnjem tekstu H2, jer svaka molekula ima dva atoma vodika) je tako lagan da lako bježi u gravitacijskom privlačenju našeg planeta a budući da vodik reagira sa svim ostalim elementima, uglavnom postoji u kemijskom obliku spoja, kao što su voda, ulje i plin, milijuni prirodnih i sintetičkih kemikalija, kao i drugih organskih spojeva neophodnih za život.

Rijetko što može biti kao molekularni vodik, njegova mala veličina i druge jedinstvene osobine su inspirirale inovativne znanstvenike na istraživanje svojih potencijalnih terapeutskih koristi, gdje su došli su do nekih značajnih otkrića.

Zašto je H2 tako moćan

Prvo, H2 je izuzetan antioksidans, gasitelj slobodnih radikala koji selektivno pričišćava najopasnije i destruktivne hidroksilne radikale. Hidroksilni radikali pokreću svoj ciklus uništenja krađom elektrona iz molekula DNA, proteina i masti, destabilizirajući ih i izazvavši lančanu reakciju oksidativnog stresa. H2 lako odustaje od elektrona hidroksilnih radikala, što ih stabilizira i zaustavlja u svojim stazama. On također smanjuje toksičnost peroksinitrita, drugog destruktivnog oksidansa i povećava obranu tijela povećanjem proizvodnje prirodnih antioksidansa, kao što su glutation, superoksid dismutaze i katalaze.

Drugo, H2 ima pozitivne učinke na staničnu signalizaciju i ekspresiju gena. Potiskuje TNF-alfa i druge proteine koji su uključeni u proces upale i uključuje mehanizme koji
štite od stanične smrti. Ali budući da je H2 selektivan, on ne pročišćava bitne redoks radikale signalizacije koji igraju ključnu ulogu staničnih glasnika.

Treće, nedavne studije pokazuju kako, H2- prožet vodom povećava proizvodnju hormona grelina. Luči se u želucu, grelin je najpoznatiji za poticanje apetita, ali on također potiče oslobađanje hormona rasta i ima zaštitne efekte u mozgu, krvožilnom sustavu, jetri, i dr.

Četvrto, H2 “nano” molekule su u stanju da se prošire preko staničnih membrana, ulaze u mitohondrije i jezgru stanice, prelaze krvno-moždane barijere, i pokazuju svoje pozitivne učinke u tkivima i organima u cijelom tijelu.

Stoga ne čudi da su koristi od H2 terapije pokazali pokusi na životinjama i / ili ljudskih studija u širokom rasponu uvjeta, uključujući traume mozga i ozljede leđne moždine, Parkinsonove, Alzheimerove bolesti, moždanog udara, srčanih udara, vaskularne bolesti, dijabetesa, poremećaja jetre i bubrega, autoimune bolesti i probleme s plućima.

Najbolji način za unos H2 vode

Tri primarna puta do H2 koju su koristili u kliničkim istraživanjima: udisanjem plina vodika, ubrizgavanje slane vode bogate vodikom, te - najlakši, najsigurniji i najisplativiji način – piti molekularnu hidrogeniziranu vodu.

Hidrogenizirana voda može se generirati pomoću elektrolize (propuštanjem struje kroz vodu), koja dijeli H2O u O2 i H2 i otapa se u vodi. Vodeni "ionizatori", koji se prodaju za tisuće dolara, a trebali bi stvarati "alkalnu", "strukturiranu" ili "microclustered" vodu, zapravo njihove prednosti proizlaze iz molekularnog vodika koji proizvode.

No, tu je više prikladniji i učinkovitiji način da se napravi H2 voda. Potapanje metalnog magnezija u vodi stvara kemijsku reakciju koja razbija okove na molekule vode i stvara molekularni vodik. Moj prvi uvod u ovu metodu je bio dr. Hayashijev vodeni štap bogat vodikom, pet inča magnezij štap stalno uronjen u bocu vode, za piće, i punite ga prema potrebi. Štapići traju nekoliko mjeseci, ali moja supruga je pretpostavila da je "kamen" u mojoj boci vode smeće i bacila ju. Sjećam se da sam u to vrijeme mislio da bi netko trebao doći s proizvodom koji ima lagan način korištenja.

Radeći ovo jednom dnevno, doseže se doza korištena u istraživanju terapije vodikom - i doslovno preplavljuje sustav sa slobodnim radikalima - gašenje elektrona. I zato je H2 sigurna, prirodna molekula koja je zajednička za tijelo, ne možete dobiti previše toga.

Molekularna hidrogenizirana voda ima obećavajuću budućnost kao sigurna, jednostavna, jeftina terapija za održavanje zdravlja, prevenciju bolesti i liječenje naših najčešćih zdravstvenih izazova. Ja sam dodao bocu ili dvije zasićene H2 vodom, svom dnevnom režimu i predlažem da razmislite uradite isto. Ispijmo do dna!

dr. Julian Whitaker  Povezani članci

Kordiceps - gljiva bogova

Kordiceps - gljiva bogova

Gljiva kordiceps osim što se koristi više od 1200 godina i što ima zanimljivu povijest, veoma je ljekovita. Pomaže kod onkoloških bolesti, prirodni je antibiotik, liječi bolesti jetre i bubrega, ali i još puno toga. 

  Povezani proizvodi

Hiper H - Čaša zdravlja

Hiper H - Čaša zdravlja

U Lourdu u Francuskoj, te u Meksiku i Njemačkoj, smatrali su ju čarobnom vodom koja je izliječila to..

8.978,00 kn

Tagovi Hidrogenizirana voda