• FOS sirup - za dobru probavu

TIENS foS Sirup, prirodni probiotik, koncentrirani je izvor fruktooligosaharida (foS), niskokaloričan, s neprobavljivim ugljikohidratima koji mogu pomoći u rastu i ravnoteži prirodne flore u probavnom traktu. fruktooligosaharidi se prirodno nalaze u raznom voću, povrću i žitaricama. Nakon što ih se konzumira, fruktooligosaharidi se ne probavljaju u želucu, nego se sele u debelo crijevo, gdje stimuliraju proizvodnju mikro flore u debelom crijevu i probavnom traktu. Dobra ravnoteža crijevne flore je neophodna za zdrav probavni sustav. Mnoga istraživanja govore da fruktooligosaharidi također povećavaju apsorpciju kalcija u tijelu, što je posebno važno za žene pred menopauzom i u menopauzi, koji su izgubili kritičnu masu kosti što povećava rizik od osteoporoze.

Crijevna mikroflora ima dubok utjecaj na naše zdravlje. U skladu s najnovijim podacima, između 400 i 500 različitih mikrobnih vrsta nastanjuju crijeva. Ukupna masa ljudskih intestinalnih bakterija je između 1 i 1,5 kg. Sastav crijevne mikroflore je presudan za pravilno funkcioniranje cijelog tijela. Istodobno, stanje ovog specifičnog 'ekosustava' može biti narušena na primjer lijekovima, stresom ili jednostavno starenjem.

Dobro zdravlje počinje u debelom crijevu

Dobre probiotičke bakterije (Bifidobacterium i Lactobacillus) dominiraju probavnim traktom zdrave osobe. Njihova aktivnost uključuje, između ostalog, ograničavanje rasta mikroorganizama koji imaju negativan utjecaj na zdravlje, ublažavanje nepodnošenja laktoze, antialergijsko djelovanje, djelovanje protiv raka, sprečavanje osteoporoze i karijesa. Kako bi se povećala populacija korisnih bakterija u crijevima, mogu se upotrebljavati fermentirani mliječni proizvoda ili farmaceutski pripravci. Rast probiotičkih organizama može se također postići uključivanjem prebiotika u prehrani. To su neprobavljivi sastojci hrane koji stimuliraju rast i aktivnost bakterija koje nastanjuju debelo crijevo. A prema kineskoj medicini gdje dobro zdravlje počinje je upravo debelo crijevo.

Prebiotoci se razgrađuju u debelom crijevu

Prednost prebiotika je činjenica da je samo razgrađuju u debelom crijevu, a njihov put preko probavnog trakta ne utječe na njihova svojstva. Prebiotici dobiveni na industrijskoj razini do sada su svi saharidi. Oni uključuju niz neprobavljivih oligosaharidi (NDOs) kao i nekih polisaharida. Prebiotički polisaharidi su inulin i neke vrste škroba otporne na djelovanje probavnih enzima. Među oligosaharidima s dokumentiranim prebiotičkim svojstvima su fruktooligosaharidi (FOS).

Fruktooligosaharidi (FOS) sadrže manje kalorija nego saharoza i manje su slađi, stoga oni ne doprinose nastanku karijesa. Fruktooligosaharidi su prisutni u dosta povrća, primjerice luk, češnjak i artičoka, ali njihova količina u hrani obično nije dovoljna za vidljivo poboljšanje zdravlja. Zbog toga ih je potrebno osigurati putem dodataka prehrani. Uključivanje FOS sirupa svakodnevnoj prehrani dovodi do povećanja u bifidobakterija u crijevima koje se razmnožavaju i do 10 ili čak 100 puta više nego prije primjene. Na taj način FOS sirup regulira bakterijsku crijevnu floru.

Koristi FOS sirupa:

 • Sastojci prisutni u Tiens FOS sirup poboljšavaju probavu.
 • Stabilizira crijevnu mikrofloru nakon poremećaja probavnog trakta.
 • Poboljšava asimilaciju mnogih elementima, kao što su kalcij, magnezij, cink i željezo.
 • Osigurava učinak čišćenja organizma uz smanjenje loših bakterija u debelom crijevu.
 • Pomaže regulirati masnoće u krvi.
 • Diže otpornost organizma.
 • Pomaže pri regulaciji težine.

Način primjene: Za odrasle jedna do dvije vrećice  od 10 ml na dan. Može se koristiti kao zaslađivač u pićima ili dodati žitaricama, voću, pomiješati s jogurtom ili voćnim sokom.

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
    Loše           Dobro
Captcha

FOS sirup - za dobru probavu

 • Proizvođač: Tiens
 • Šifra proizvoda: DS10
 • Raspoloživost: Na zalihi
 • 67,00 kn
  Slični proizvodi

Kordiceps - čudotvorna ljekovita gljiva

Kordiceps - čudotvorna ljekovita gljiva

Misteriju o kordicepsu je prekinula kineska Akademija znanosti 1995. godine kada su objavili dugo ču..

366,00 kn

Spirulina - zelena alga zdravlja

Spirulina - zelena alga zdravlja

Spirulina je jedan od najstarijih oblika života na planetu a prvi put se pojavila na Zemlji prije 3,..

208,00 kn

Oznake: fos sirup, fruktooligosaharidi, probava, debelo crijevo